Vette di San Leonardo
Vette -nimi on kunnianosoitus Dolomiittien vuorenhuipuille, jotka ympäröivät viinitarhoja. Maaperän mineraalit antavat viinille sen nuorekkaan raikkauden sekä mineraalisen luonteen.
Oljenkeltaisella viinillä on aromaattinen tuoksu: vaaleaa persikkaa, viherpippuria ja salviaa. Suussa se on kuiva, raikkaan hapokas, tyylikkään mineraalinen ja kokonaisuudessaan varsin täyteläinen ja pitkä. Kellarointipotentiaalia kuudesta jopa viiteentoista vuotta, jolloin odotettavissa lisää savuista mieraalisuutta ja kerroksisuutta.
Valmistus: Käsinkerätyistä tertuista poistetaan kannat, jonka jälkeen lyhyt kylmämaseraatio sekä hellä puristus suojakaasun alla. Alkoholikäyminen 12-asteisissa terästankeissa 12 päivän ajan. Kypsytetään hiivasakan päällä teräksessä 5kk ajan sekoittaen, jonka jälkeen kylmästabilisaatio ja kirkastus, filtteröinti sekä pullotus.
Väri: Oljenkeltainen
Tuoksu: Hedelmäinen, mausteinen
Maku: Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen
Ruokasuositus: Grillatut sekä savustetut kalat, valkoinen liha, alkupalat sekä pehmeät juustot
Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Vigneti delle Dolomite
Tuottaja: Tenuta San Leonardo
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Happopitoisuus: 7.0 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Sauvignon Blanc
Valikoima: Ravintolavalikoima
Tuottajan tiedot
Tenuta San Leonardo sijaitsee 25’n hehtaarin viljelyalueella kauniin Adige-joen rannalla Trentinon alueella Italiassa. Viiniä on valmistettu tällä historiallisella alueella jo yli tuhat vuotta. Tenuta San Leonardon tila on ollut viimeiset 50 vuotta Carlo Guerrieri Gonzagan silmäterä ja tunnetaan upeista käsityöläisviineistään.
Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »