Sulje

Vendanges Tardives Cuvée Christine

Hurmaava gewürztraminer on nimetty perhetilaa vuosikymmeniä johtaneen Christine Schlumbergerin mukaan. Rypäleet on poimittu myöhään syksyllä (=vendage tardive) perheen Grand Cru Kessler -tarhalta.

Vaaleankeltainen viini tuoksuu hurmaavasti ja rypälelajikkeelle tyypillisesti kukkaisen parfyymiselle ja eksoottisen hedelmäiselle. Suussa makea, keskihapokas ja runsaan hedelmäinen toistaen tuoksun mangon, passiohedelmän, litsiluumun ja pionit sekä aavistuksen inkivääriä. Kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus.

Valmistus: Käsin poimitut rypäleet puristetaan hellävaraisesti, sakan annetaan laskeutua ja jäljelle jäänyt kirkas mehu käytetään lämpökontrolloidusti suurissa vahoissa tammitynnyreissä 1-3 kuukauden ajan. Lopuksi viini kylmästabiloidaan ja filtteröidään.

Väri: Vaaleankeltainen

Tuoksu: Mango, passiohedelmä, litsiluumu, pioni, inkivääri

Maku: Makea, mutta raikas. Suun täydeltä eksoottisia hedelmiä, kukkia ja aavistus inkivääriä. Pitkä ja hurmaava kokonaisuus.

Ruokasuositus: Viilennettynä kevyiden jälkiruokien kanssa, homejuustot, mantelikeksit. Myös mausteiset suolaiset ruoat, kuten hummerigratiini kuminalla tai inkiväärillä maustetut ravut!

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Alsace
Tuottaja: Domaines Schlumberger
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 70.0 g/l
Happopitoisuus: 3.31 g/l
Pullokoko: 0.375
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 952864
Rypäleet: Gewürztraminer

Tuottajan tiedot

Schlumbergerin perheen viinitila sijaitsee Ranskan Alsacessa ja on perustettu 1810. Viinitarhoja on yhteensä 140 ha, joista puolet on Grand Cru -luokiteltuja. Tilalla kunnioitetaan perinteitä, mm. hevosia on aina käytetty tilan töissä.Orgaaninen ja biodynaaminen viljely on osa Domaines Schlumbergerin ideologiaa. Kaikki tehdään itse, tilalle ei osteta rypäleitä, mehua tai viinejä, vaan kaikki on omaa tuotantoa, per hehtaari mahdollisimman vähän laadun takaamiseksi. Viinit ovatkin Alsacen viinejä parhaimmillaan – osoitus luonnon ja ihmisen saumattomasta yhteistyöstä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »