Sulje

Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Pohjoisitalialainen trooppisen hedelmäinen, pyöreän suutuntuman omaava pinot grigio, joka hanapakkauksensa ansiosta kulkee helposti mukana myös piknikille ja veneeseen!

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu trooppisille hedelmille, persikalle, päärynälle ja lajikkeelle tyypillisesti hieman mausteiselle. Suussa viini on kuiva, mutta pieni määrä jäännössokeria tekee suutuntumasta pyöreämmän, sopivamman sellaisenaan nautittavaksi, myöskin kohtuullisen hapokkuutensa ansiosta.

Valmistus: Raikkaan hedelmäisyyden vaalimiseksi viini käytetään viileässä, lämpökontrolloiduissa terästankeissa kunnes haluttu kuivuusaste on saavutettu. Ennen pullotusta se saa levätä hiivasakkansa päällä 4 kuukauden ajan.

Väri: Vaalean kullankeltainen

Tuoksu: Trooppiset hedelmät, persikka, päärynä, mausteet

Maku: Kuiva, runsaan hedelmäinen ja pyöreä, keskihapokas, keskitäyteläinen

Makuprofiili: Pirteä ja hedelmäinen

Ruokasuositus: Viini sopii hyvin grillatuille kaloille ja mausteisillekin, mutta kevyille ruoille. Retkievääksi voidaan pakata myös sillivoileipiä tai kylmäsavulohta, salaattia ja muita kevyen kesäisiä pikkusuolaisia. Suosittelemme kokeilemaan myös aasialaisen, kevyen kalaa ja riisiä sisältävän ruoan kanssa!

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Delle Venezie
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 7.0 g/l
Happopitoisuus: 5.7 g/l
Pullokoko: 3
Alkon tuotenumero: 903288
Rypäleet: Pinot Grigio
Valikoima: Alkon valikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »