Sulje

Régnard Chablis 1er Cru Fourchaume

Tämä tyylikäs yhden tarhan 1er cru chablis on nuorena raikas ja monipuolinen viini ruokapäytään, mutta sillä on myös erinomainen kypsytyspotentiaali.

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu sitruunalle ja limelle, melonille ja herkän persikkaiselle. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas, runsaan mineraalinen, melko täyteläinen, tiivis ja erittäin pitkä.

Valmistus: Rypäleet tulevat yksinomaan Fourchaume-tarhalta, joka on yksi arvostetuimmista ensimmäisen kasvuluokan (premier cru) tarhoista Chablis'ssa. Sekä alkoholikäyminen että malolaktinen käyminen tapahtuvat lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Käymisen päätyttyä viiniä kypsytetään suurissa sammioissa hiivasakan päällä vähintään 12 kk ennen pullotusta. Kypsytyksessä ei käytetä tammitynnyreitä.

Väri: Vaalean sitruunankeltainen

Tuoksu: Sitruuna, lime, meloni, persikka

Maku: Kuiva, runsaan hapokas, keskitäyteläinen, tiivis, erittäin pitkä

Makuprofiili: Vivahteikas ja ryhdikäs

Ruokasuositus: Laadukkaille vaaleille kaloille, simpukoille, ostereille

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Chablis 1er Cru (Bourgogne)
Tuottaja: Régnard
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Happopitoisuus: 6.7 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 505557
Rypäleet: Chardonnay
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Chablis´n vanhimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan talon perusti Zéphir Régnard vuonna 1860. Paroni Patrick de Ladoucette osti Régnardin vuonna 1984, ja saatuaan aiemmin erinomaisia tuloksia Ch. du Nozet’n kellarien modernisoinnista Pouilly-sur-Loiressa, hän teki vastaavat uudistukset myös Régnardilla; mm. ruostumattomasta teräksestä valmistetut käymistankit otettiin käyttöön ja kellareissa siirryttiin viinin kypsymistä häiritsemättömään valaistukseen. de Ladoucetten tavaramerkkejä ovat tinkimätön laatu, maaperän ja alueen perinteiden kunnioitus sekä tammen käytön välttäminen viinin aromikkuuden ja raikkauden maksimoimiseksi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »