Sulje

Livon Collio Chardonnay

Elegantti hiivasakan päällä kypsynyt Friulin alueen Chardonnay

Vaalean oljenkeltainen, tuoksultaan runsas, elegantti ja moniulotteinen. Viini ilmentää sekä rypäleen hedelmäisyyttä että hiiva-autolyysin aromeja aina omenasta leipäisyyteen ja persikasta hasselpähkinöihin. Suussa kuiva, keskihapokas, pitkä ja miellyttävä.

Valmistus: Hellä horisontaalipuristus 8 tunnin ajan, jonka jälkeen sakan annetaan laskeutua painovoiman vaikutuksesta. Käyminen tapahtuu 15-asteisissa terästankeissa, jonka jälkeen kypsytys samoissa tankeissa hiivasakan päällä 5kk. Kellarikypsytys, kunnes viini on valmis markkinoille.

Väri: Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu: Hedelmäinen, leipäinen, pähkinäinen

Maku: Kuiva, keskihapokas

Ruokasuositus: Kasvisrisotot, elegantit kalaruoat

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Collio
Tuottaja: Livon
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Chardonnay
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Dorino Livon osti ensimmäiset tarhansa 1964 ja siitä lähtien perheyritys on laajentunut tarha tarhalta, alue alueelta, ja nykyisin he viljelevät myös Chianti Classicossa sekä Umbrian Montefalcossa. Friulissa viinejä on viljelty jo Rooman imperiumin aikoihin, ja perheyritys jatkaa perinteitä Colli Orientali del Friulin kukkuloiden katveessa, korjauttamastaan Locanda Villa Chopriksesta käsin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »