Sulje

Domaines Schlumberger Pinot Gris Les Princes Abbés

Täyteläinen pinot gris runsaille, jopa maustetuille kalaruoille tai voimakkaille juustoille

Hieman vihertävä, keskitäyteläisen sitruunankeltainen viini tuoksuu avoimesti ja intensiivisesti myöhäisloistossaan oleville kukille, keltaisille luumuille, kvittenille, hunajalle sekä pyörittäessä hieman savuiselle lakritsalle. Suussa puolikuiva, mutta raikkaan hapokas viini tuntuu täyteläiseltä, pehmeältä ja tasapainoiselta ja toistaa edellämainitut aromit. Jälkimaku on pitkä ja eloisa.

Valmistus: Hidas pneumaattinen puristus, sakan annetaan laskeutua painovoiman vaikutuksesta. Käyminen 1-4kk suurissa tammitynnyreissä, 6-8kk kypsytystä hiivasakan päällä.

Väri: Sitruunankeltainen

Tuoksu: Keltaiset hedelmät, kypsät kukat

Maku: Puolikuiva, hapokas, täyteläinen

Makuprofiili: Pirteä ja hedelmäinen

Ruokasuositus: Kuha, kampasimpukat, suolaiset piirakat, kypsät juustot, riistalintuterriini

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Alsace
Tuottaja: Domaines Schlumberger
Alkoholipitoisuus: 13.50 %
Sokeripitoisuus: 16.0 g/l
Happopitoisuus: 6.0 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 958977
Rypäleet: Pinot Gris
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Schlumbergerin perheen viinitila sijaitsee Ranskan Alsacessa ja on perustettu 1810. Viinitarhoja on yhteensä 140 ha, joista puolet on Grand Cru -luokiteltuja. Tilalla kunnioitetaan perinteitä, mm. hevosia on aina käytetty tilan töissä.Orgaaninen ja biodynaaminen viljely on osa Domaines Schlumbergerin ideologiaa. Kaikki tehdään itse, tilalle ei osteta rypäleitä, mehua tai viinejä, vaan kaikki on omaa tuotantoa, per hehtaari mahdollisimman vähän laadun takaamiseksi. Viinit ovatkin Alsacen viinejä parhaimmillaan – osoitus luonnon ja ihmisen saumattomasta yhteistyöstä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »