Sulje

Cossart Gordon Bual 1962

Upeasti ikääntynyt vuosikerta arvostettua bualmadeiraa – harvinaisuus joka kruunaa hetken kuin hetken!

Pähkinänruskean viinin tuoksu on moniulotteinen ja kihetovan ikääntynyt. Siinä voi aistia mm. kuivattua aprikoosia, appelsiininkuorta, kahvia, suklaata ja hasselpähkinää. Suussa makea, mutta nostattavan hapokas ja täyteläinen kokonaisuus, jonka armoit ovat runsaat ja moniulotteiset ja maistuvat uskomattoman pitkään.

Valmistus: Madeiran erityinen metodi on kypsyttää viinejä vanhoissa tammitynnyreissä jopa useita vuosikymmeniä. Tynnyrit altistetaan vuoden lämpötilavaihteluille, ja joka kesä sokerit "maderisoituvat" aiheuttaen viinille tyypilliset karamellisoituneet ja oksidatiiviset aromit. Madeira ei oikein säilytettynä vanhene koskaan, ja se säilyy hyvin myös avattuna.

Tuoksu: Kuivattua aprikoosia, appelsiinin kuorta, kahvia, suklaata, pähkinää.

Maku: Makea, runsaan hapokas, täyteläinen, moniulotteinen ja erittäin pitkä.

Ruokasuositus: Harvinaisuus ei välttämättä kaipaa ruokaa, mutta on ihana kuivakakun, pähkinöiden, herkän suklaisen/kahvisen herkun tai maitovanukkaan kumppani.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: Madeira
Tuottaja: Cossart Gordon
Alkoholipitoisuus: 20.00%
Sokeripitoisuus: 110.0 g/l
Happopitoisuus: 6.0 g/l
Pullokoko: 0.375
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 316654
Rypäleet: Bual
Valikoima: Alkon valikoima

Tuottajan tiedot

Madeiran vanhin viinin vientiyritys, Cossart Gordon & Co. perustettiin vuonna 1745 kun nuori ja yrittäjähenkinen skotti, Francis Newton, saapui purjelaivalla Madeiralle. Hänen veljensä liittyivät myöhemmin  mukaan toimintaan minkä ansioista vientitoiminta alkoi kukoistaa. Cossart & Gordonin madeirat ovat tunnettuja laadustaan sekä perinteistään.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »