Sulje

Conde de San Cristobal

Intensiivinen, täyteläinen ja elegantti espanjalainen punaviini lihoille ja juustoille

Valmistus: Rypäleet on kerätty käsin Pago de Valdemestrossa ja kuljetettu samantien puristettavaksi alle 2 km päähän. Tilalla on 7 eri maaperää ja viiniköynnösten ikä vaihtelee 15-35 vuoden välillä. Käyminen terästankeissa 9-12 päivän ajan kontrolloidussa lämpötilassa. Kypsytys 12-14 kk ranskalaisissa (85 %) ja kaukasuslaisissa (15 %) tammitynnyreissä.

Väri: Tumman kirsikanpunainen

Tuoksu: Intensiivinen, syvä tuoksu, jossa marjaisuutta ja mineraalisuutta

Maku: Täyteläinen, tasapainoinen ja elegantti viini. Pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus: Lammas ja grillattu liha, vuohenjuustot ja leikkeleet

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DO Ribera del Duero
Tuottaja: Marques de Vargas
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Sokeripitoisuus: 1,8 g/l
Happopitoisuus: 4,6 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 909442
Rypäleet: 100 % Tinta Fina
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Marques de Vargas on perheomisteinen, vuonna 1840 perustettu viinitalo Espanjassa. Talo tuottaa upeita, laadukkaita viinejä omilta tarhoiltaan kolmelta eri viinialueelta: La Rioja, Ribera del Duero ja Rias Baixas. Marques de Vargas -viinitalo sai alkunsa kun Don Felipe de Mata, Vargaksen 8. markiisi, istutti ensimmäiset viiniköynnökset Riojaan, Hacienda Pradalogariin. Nyt on menossa jo perheen neljäs sukupolvi intohimoisia viljelijöitä. Viinitaloon kuuluvat:

Marques de Vargas, joka sijaitsee Logronossa, Rioja Altan sydämessä. Tila käsittää 60 ha alueen ja siellä kasvavat Riojan alueen tyypilliset rypäleet: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo, Graciano ja Maturana. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä.

Bodega Conde de San Cristobal on Ribera del Duerossa, Pago del Valdemestrossa. Tilan perusti Matan perhe vuosisadan alussa ja tilan nimi on muisto isoisä Pelayon kunniaksi (isoisä Pelayo oli San Cristobalin 8. kreivi). Tila on 80 ha kokoinen ja viljeltävät rypäleet ovat: Tinta Fina, Merlot sekä Cabernet Sauvignon. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä. Tilalla valmistetaan ainoastaan punaviinejä.

Pazo de Mauron tila tuli perheen omistukseen 2003 ja se sijaitsee legendaarisella Albariño-rypäleen alueella Rias Baixasissa. Itse tila on vuodelta 1591 ja siellä on aina valmistettu viiniä. Tila on Condado de Tean alueella ja se on 30 ha kokoinen. Köynnösten keski-ikä on n 40 v. Suurin osa köynnöksistä on Albariñoa, mutta tilalla kasvatetaan myös Loureiro ja Godello -lajikkeita.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »