Sulje

Clarendelle Blanc

Erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava bordeaux, joka kuivana ja keskihapokkaana sopii moneen ruokaan

Keskitäyteläisen kullankeltainen, tuoksussa aprikoosia, persikkaa ja greippiä. Suussa kuiva, rikkaan täyteläinen ja samalla raikas, jättäen mineraalisen tunnelman. Runsas ja tasapainoinen kokonaisuus.

Valmistus: Bordeaux-viinien salaisuus on blendaamisen taito. Jokainen lajike sekä tarha käytetään erikseen terästankeissa, jonka jälkeen kellarimestari päättää jokaisen vuosikerran mittasuhteet. Viini kypsyy kellarissa, kunnes se on kypsä markkinoille.

Väri: Kullankeltainen

Tuoksu: Kypsät hedelmät

Maku: Kuiva, runsas, raikas

Makuprofiili: Pirteä ja hedelmäinen

Ruokasuositus: Kermainen pasta, kala beaurre blanc-kastikkeella, kanasalaatti, kylmäsavulohivoileipä

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Bordeaux
Tuottaja: Clarence Dillon Wines
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Happopitoisuus: 3.2 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 912537
Rypäleet: Muscadelle, Sauvignon Blanc, Semillon
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Clarence Dillon, amerikkalainen sijoittaja, matkusteli Bordeaux’issa 1934. Matkallaan hän vieraili Chateau Haut-Brion’illa ja lopulta osti tilan 1935. Siitä asti hän perheineen on omistautunut tilan kehittämiseen. Vuonna 1983 Dillonin perhe osti myös naapuritilan, Chateau La Mission Haut-Brion’in.

Vuonna 2005 Clarence Dillonin pojanpoika, Robert de Luxembourg perusti Clarence Dillon Wines -nimisen yrityksen tuottamaan ja myymään Clarendelle- viinejä premium-luokan brändinä. Punaviinirypäleet kerätään pääasiassa Saint-Emilionin, Haut-Medócin ja Pessac-Léognanin alueilta, valkoiset lajikkeet Gravesin alueen tarhoilta.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »