Sulje

Cappellaccio

Aglianico on ehkä yksi maailman vanhimmista rypälelajikkeista, ja upean happo- ja tanniinirakenteensa ansiosta sitä kutsutaan lempinimellä ”Etelä-Italian barolo”:

Syvän tiilenpunaisen viinin tuoksu on maanläheinen ja rehevä, mutta samalla herkullisen marjaisa: kypsien punaisten marjojen aromia ryhdittävät mausteet, nahka ja tupakka. Maku on täyteläinen, tasapainoinen ja tyypillisesti tanniininen. Jälkimaku on pitkä ja viettelevä, lihapatojen ääreen houkutteleva.

Valmistus: Viinistä puolet on kypsynyt pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä ja puolet suurissa tammisammioissa 14 kk ajan, minkä jälkeen sitä kypsytetään vielä vuoden ajan pulloissa.

Tuoksu: Luumua, kirsikkaa, karpaloa ja mustikkaa täydentävät mausteet, nahka ja tupakka.

Maku: Suussa täyteläinen, kuiva, hapokas ja runsaan tanniininen.

Ruokasuositus: Tummat lihat, erityisesti riista ja lammas

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOCG Castel del Monte
Tuottaja: Rivera
Alkoholipitoisuus: 13.50 %
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Aglianico
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Sebastiano de Corato perusti Azienda Vinicola Riveran 1940-luvun lopulla huomattuaan Castel del Monten alueen erinomaisen potentiaalin laatuviinien tuotantoon. Rivera sai alusta saakka tunnustusta laadustaan ja on kuulunut siitä saakka Apulian viinituotannon kärkinimiin, etenkin sen jälkeen kun Sebastianon poika Carlo de Corato toteutti 1980-luvun kuluessa useita merkittäviä uudistuksia sekä viinitarhoilla että viininvalmistuksessa. Riveralla oli mm. merkittävä vaikutus Castel del Monte DOC -laatuluokituksen syntyyn. Nykyään vetovastuussa on kolmas sukupolvi, kun Carlon pojat Sebastiano ja Marco de Corato johtavat yritystä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »