Sulje

Biondi Santi Brunello di Montalcino Riserva 2011

Valmistettu vain erityisen hyvinä vuosikertoina!

Biondi-Santi Riservaa tehdään vain erittäin hyvistä vuosikerroista!

Wine enthusiast antoi tälle vuosikerralle 96 pistettä.

Valmistus: Rypäleet on kerätty käsin syyskuussa vanhoista, vähintään 25-vuotiaista köynnöksistä. Käyminen slavonialaisissa tammitynnyreissä, kypsytys myös tynnyreissä 36 kk ajan ja pullossa vielä kaksi vuotta ennen myyntiin laskua. Tuottaja suosittelee kellaroimaan vielä 10 vuotta vuosikerrasta, ennen kuin se kannattaa nauttia ja se on parhaimmillaan aina vuoteen 2032.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Nuorekas, moniulotteinen, raikas ja rikas

Maku: Keskitanniininen, tasapainoinen, kypsän marjainen, silkkinen. Upea, elegantti viini.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: Brunello di Montalcino DOCG
Tuottaja: Biondi Santi
Alkoholipitoisuus: 13.50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Sangiovese 100 %
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Toscanassa sijaitseva Biondi Santi on yksi maailman arvostetuimmista viinitiloista. Ferruccio Biondi Santi nosti tilan viinimaailman huipulle, keskittyen viljelemään sangioveseä Greppo -tilallaan. Hän halusi saada aikaiseksi runsaita ja pitkäikäisiä viinejä ja valmisti ensimmäisen Brunellonsa vuonna 1888.

Ferruccion kuoleman jälkeen, Italian sisäministeriö nimesi hänet virallisesti Brunello di Montalcinon luojaksi vuonna 1932. Tila on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja johdossa on tällä hetkellä Franco Biondi Santi.

Tänä päivänä Greppon tilan viljelysala on 47 hehtaaria. Vanhimmat Brunelloon käytettävät köynnökset ovat 1930-luvulta. Ainoastaan poikkeuksellisen hyvinä vuosina valmistetaan myös Riservaa. Nuorimmista, alle 10-vuotiaista köynnöksistä valmistetaan Rosso di Montalcinoa sekä roseviiniä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »