Sulje

Baron de L.

Vanhojen köynnösten tuottamista rypäleistä vain parhaina vuosina valmistettava huippuluokan Pouilly-Fumé -viini.

 

Vaalean kullankeltainen, runsaan aromikas ja herkullisen hapokas sauvignon blanc -viini, jonka moniulotteinen maku viipyy suussa pitkään.

Valmistus: Vain parhaina vuosina valikoiduista vanhoista köynnöksistä poimitut rypäleet saavat kuorikontaktia 48 tuntia ennen käymistä, ja sen jälkeen sen annetaan levätä hiivasakan päällä 8-10kk, sekä vielä 15kk hienosakan kanssa ennen pullotusta ja 2 vuoden kellarikypsytystä.

Väri: Kullankeltainen

Maku: Kuiva, keskihapokas, täyteläinen, mineraalinen

Makuprofiili: Vivahteikas ja ryhdikäs

Ruokasuositus: Hienostuneet kalat ja vaaleat lihat, vuohenjuusto

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Pouilly-Fumé
Tuottaja: de Ladoucette
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Sokeripitoisuus: 1.0 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 921827
Rypäleet: Sauvignon Blanc
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Laajimmat ja kuuluisimmat Pouilly-Fumé -viinitarhat ovat olleet kreivi Lafondin ja hänen sukunsa omistuksessa vuodesta 1787, jolloin hän osti tilan Ranskan kuninkaan Ludvig XV:n avioliiton ulkopuolella syntyneeltä tyttäreltä. Nykyään tilan omistaa kreivi Lafondin jälkeläinen paroni Patrick de Ladoucette, jonka määrätietoisen työn myötävaikuttamana Pouilly-Fumé on ansainnut nykyisen maineensa yhtenä maailman arvostetuimmista valkoviineistä.

Otettuaan tilan ohjat käsiinsä vuonna 1972 paroni de Ladoucette on laajentanut mm. Sancerren, Vouvrayn ja Chinonin tuottajaksi, ja tänä päivänä taloon kuuluu tiloja myös Bourgognessa, Champagnessa ja Provencessa. Monien de Ladoucetten viinien, kuten de Ladoucette Pouille-Fumé, Baron de L. ja Comte Lafond Sancerre, katsotaan kuuluvan alueensa parhaimmistoon.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »