Kasvuympäristö
Argentina, Mendoza, Agrelon provinssi, Lujan de Cuyo. 1000m korkeudella syvä ja hyvin vettä läpäisevä maaperä sisältää hyvin niukasti orgaanista ainesta.
Valmistus
Malbec-köynnökset kasvavat Lujan de Cuyossa, jossa syvä kerros hyvin vettä läpäisevää niukasti eloperäistä ainesta sisältävää maata mahdollistaa kestävän viljelyn rinteillä siten, ettei niitä tarvitse muokata ja siten altistaa eroosiolle. Sen sijaan köynnösrivien väleihin on istutettu ruohoa ja palkokasveja, jotka palauttavat maaperään luonnollisia ravinteita, parantavat sen rakennetta sekä suojelevat köynnöksiä pakkasilta. Tarvittaessa köynnöksiä kastellaan täsmällisellä ja ekologisella pisaratekniikalla.
Rankojen poiston ja varovaisen murskauksen jälkeen rypäleiden annettiin kylmämaseroitua 8-10°C terästankeissa viiden päivän ajan aromikkuuden ja tiiviin värin maksimoimiseksi. Käyminen tapahtui terästankeissa 26-28°C:ssa valikoitujen hiivojen avulla 7-10 päivän ajan päälle pumpaten, jotta kuorikatto pysyisi nesteen seassa. Puristamisen jälkeen viinit ovat saaneet kypsyä käytetyissä amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 6kk, ja pulloissaan vähintään 3kk ajan.
Väri
Tummanpuhuva rubiini
Tuoksu
Tiiviin tummamarjainen, luumuinen, viikunainen, hieman paahteinen ja vaniljainen
Maku
Kuiva, muhkea, lämmin, ryhdikkään hapokas ja runsaan mutta silkkisen tanniininen, pitkä.
Ruokasuositus
Muhkeat liharuoat niin grillattuina kuin haudutettuinakin. Tuhdit kasvisruoat, kovat juustot.
- Tuottaja
-
Raventos Codorniu
- Maa
-
Argentiina
- Appellaatio
-
Mendoza
- Rypälelajike
-
100 % Malbec
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
1,80 g/l
- Happopitoisuus
-
4,90 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti