Kasvuympäristö
Argentiina, Mendoza, Agrelon provinssi, Lujan de Cuyo. 1000m korkeudella syvä ja hyvin vettä läpäisevä maaperä sisältää hyvin niukasti orgaanista ainesta.
Valmistus
Chardonnay -köynnökset kasvavat Lujan de Cuyossa, jossa syvä kerros hyvin vettä läpäisevää niukasti eloperäistä ainesta sisältävää maata mahdollistaa kestävän viljelyn rinteillä siten, ettei niitä tarvitse muokata ja siten altistaa eroosiolle. Sen sijaan köynnösrivien väleihin on istutettu ruohoa ja palkokasveja, jotka palauttavat maaperään luonnollisia ravinteita, parantavat sen rakennetta sekä suojelevat köynnöksiä pakkasilta. Tarvittaessa köynnöksiä kastellaan täsmällisellä ja ekologisella pisaratekniikalla.
Tertut on puristettu kokonaisia, ja niiden mehu on käytetty viiniksi osittain (20%) luonnollisen hiivakannan, osittain viljellyn (80%) hiivan avulla lämpökontrolloiduissa terästankeissa (15°C) 20 päivän ajan. Viinin on annettu levätä hiivasakkansa päällä 3kk ajan ennen pullotustaan.
Väri
Vihertävän vaaleankeltainen
Tuoksu
Trooppisen hedelmäinen, sitruksinen
Maku
Kuiva, erittäin hapokas, trooppisen hedelmäinen, sitruksinen
Ruokasuositus
Vaalea kala ja kana voi-sitruunakastikkeessa, kevään vihreät uusilla perunoilla, kevyt kermainen pasta
- Tuottaja
-
Raventos Codorniu
- Maa
-
Argentiina
- Appellaatio
-
Mendoza
- Rypälelajike
-
100% Chardonnay
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Sokeripitoisuus
-
1,50 g/l
- Happopitoisuus
-
6,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti